Vitázsrudak

A vitrázsrudakat az ajtók, ablakok nyíló szárnyára szereljűk, hogy azzal együtt mozogjon a vitrázs függönyünk. Rögzíthetjük csak a felső részen, de létezik alul-felül rögzített variáció is. A pálcák mérete 40 cm-től kezdődik, és mivel egymásba csúsztatható, ezt ki lehet még húzni biztonságosan olyan 60 cm hosszig. A következő méret 60 cm, amit 80-90 cm-re még meghosszabbíthatunk. Aztán jön a 80 cm, 100 cm, egészen 150 cm-ig. Ebből láthatjuk, hogy nagyobbítani lehet a pálcákat, de összetolni nem, ezért mindíg a kisebb méretűt szerezzük be. Létezik műanyag, fa,vagy fém rúd, van belőle fehér, ezüst, króm, réz színű, igen széles választékban. Amire figyelnünk kell még a nyílászáró anyaga.

A fa ablakokra kis facsavarral felkerülhet a kampó, de a műanyag ablakokat nem szívesen fúrjuk meg, így azokra az öntapadós kampókat ajánlom. Ahhoz, hogy ennek tartós legyen az élettartama, célszerű száraz, portalan, zsírtalan felületre felragasztani. Sajnos a konyhai gőzök, a hideg-meleg váltakozására elég érzékeny és idővel leeshet, de szerencsére nem olyan nagy értékű, hogy ne tudjunk erre az esetre tartalékolni otthon néhányat.

A műanyag ablakok felkampózására fejlesztettek már beakasztós, kifeszítős lehetőségeket, ezeket egyeztetni kell, hogy milyen jellegű pontosan az ablak, mire melyiket lehet alkalmazni. Létezik még olyan variáció, amit akkor alkalmazunk, ha a vitrázsfüggöny anyagunk nincs úgy kiképezve, hogy a pálcát eleve bele tudjuk fűzni. Ebben az esetben bármilyen anyagból tudunk vitrázsfüggönyt varrni egy kifejezetten erre való behúzóval, amely megadja a függöny ráncolását is és a pálcának is meg van a helye.

 

Itt írhat nekünk!

Visszahívást kérek