Díszítő szalagok

Bármilyen függöny-, dekor-, vagy terítő anyagot sokkal egyedibbé tehetünk, ha kiegészítjük valamilyen díszítő szalaggal. Ezek nagyon sokfélék lehetnek, itt felsorolok néhány példát. Meglepő módon láttam már olyan-elvileg oda nem illő-  pánttal díszített dekort, hogy teljesen megváltoztatta a jellegét és egy csodálatos termék született a látszólag ellentmondásos anyagok kavalkádjából. Leggyakrabban használt termékünk a ferdepánt, amely egy ferdén kiszabott és szélein bevasalt szalag. Nagyon szépen lehet vele szegni bármilyen ívesen leszabott anyagot. Használjuk még arra is, hogy megspóroljuk vele a varrásszélességet, hisz ehhez nem kell behajtani az eredeti anyagot. Létezik belőle 2 cm,3 cm széles, szatén, pamut anyagú és egyszínű, vagy mintás is.

A következő nagy csoportja a díszítő szalagoknak a csipkék. Annyira nagy különbséget tesz, ha egy egyszerű anyag szélére varrunk egy kis csipkét! Lehet tőle romantikus, elegáns, klasszikus, népies, stb. Létezik széles, keskeny, pamut, müszálas, rugalmas, fehér, ekrü, bézs, fekete, vagy színes is. Használhatjuk két különböző anyag toldásának az eltakarására, vagy pl. szélesíteni egy terítőt is. A legszélesebb választékot a Hajdukapocs Kft-nél szoktam beszerezni. 

Bármire varrunk fodrot, az egyből finomítja, lágyítja a vonalvezetést, romantikussá téve a kész terméket. Fodrot készíthetünk az adott anyagból is, vagy léteznek előre gyártott, különböző szélességű, fajtájú fodrok, amivel egyszerű bánni, csak rá kell varrni az anyagra. 

Mint már említettem, számos más díszítő szóba jöhet: zsinórok, szatén, vagy organza szalagok, arany, ezüst díszítők, csak jól szét kell nézni a kínálatban, elengedni a fantáziánkat, összeilleszteni a részeket, és egyből megszületik egy csodálatos alkotás, amelyben az egész család az örömét lelheti. Ne feledkezzünk meg a különböző rojtokról, bojtokról sem, hisz ezek klasszikus kiegészítői főleg a drapériáknak.

Itt írhat nekünk!

Visszahívást kérek