Ágytakarók

A külön hálószobák kialakulásával,  és a világunk felgyorsulásával manapság már egyre kevesebben fordítanak figyelmet , hogy reggel bevessék az ágyat, eltegyék az ágyneműt, hanem csak gyorsan letakarják, hogy egész nap ne lepje a por. Így este hamar bebújhatunk a már vetett ágyba, de egész nap mégis egy rendezett külsőt mutat. Főleg, ha a sötételővel összhangban jelenik meg az ágyon a takaró. Funkciójában választhatunk olyan ágytakarót is, amelyre napközben leheveredhetünk. Ilyenkor a takaró védeleme miatt fektethetünk rá külön lábsálat. Ezt előszeretettel alkalmazzák a hotelek, szállodák is.

Vásárolhatunk előre elkészített ágytakarókat is, de ha igazán egyedivé szeretnénk tenni a belső terünket, akkor a speciálisan arra a helyre megtervezett, csak odaillő kézzel készített ágytakarót ajánlom. Hisz akkor  nem fordulhat elő, hogy: “szinte jó, csak egy kicsit rövid, keskeny, de majd varrunk oda valamit” problémával keres fel bennünket. Számos alkalommal találkoztam olyan esettel, hogy elhozták hozzánk az olcsón megvett darabot, és mire kiszámoltuk, hogyan átalakítsuk olyanná, amilyenre igazán vágyott a megrendelő, akkor már jobban megérte, ha teljes egészében velünk készítteti, mert akkor az anyagválasztástól a méretek pontosításán át a díszítési formák, csipkék, ferdepántok, szalagok egyeztetéséig végigkísérjük a folyamatot. Nem mindegy, hogy mit, mivel párosítunk, hogyan mutatnak és viselkednek együtt, de még a varrási eljárás is nagyban befolyásolja a végterméket.

Mi készítünk steppelt béléssel kivarrt ágytakarókat is, de ha valaki nem szeretné az azzal megnövelt tömeget is mozgatni, egy vastagabb anyagból, bélés nélkül is nagyon szépen mutat egy jól átgondolt ágytakaró.

A helyes méret elkészítéséhez tudni kell az ágy fekvő felületének a méreteit, a magasságát, hogy meddig érjen le oldalt, ill. azt, hogy van-e fejtámla, lábtámla az ágyon.

Itt írhat nekünk!

Visszahívást kérek